Digitalni Centar 1 | Maksimirska 100b, 10000 Zagreb | Tel: 01/2300-460

Digitalni Centar 2 | Krapinska 8, 10000 Zagreb | Tel: 01/4001-461

ZAŠTITA OD ZRAČENJA

Zub X – Soredex centar Zagreb sa ponosom nosi ime ponajboljeg svjetskog proizvođača stomatološke rendgenske opreme zahvaljujući poštivanju svih standarda Soredex-a kako kod opremanja i protokola snimanja, tako i kod zaštite od zračenja pacijenata i samih djelatnika.

Svi uređaji su potpuno novi i sa godinom proizvodnje 2015, imaju važeće dozvole Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost koji su istaknuti kod svakog uređaja i redovito su održavani.

Prostori snimaonica – zidovi i vrata zaštićeni su olovnim limom debljine 1mm, pregledani i odobreni od strane Instituta Ruđer Bošković. Za samo snimanje koriste se i dodatne zaštite pacijenata u obliku pregača zaštitnog ekvivalenta 0,3 mm olova zadovoljavajuće zaštitne moći, štitnik za štitnjaču, kao i pregača za gonade.

Uređajima rukuju inženjeri medicinske radiologije koji su prošli i dodatnu edukaciju za stomatološku dijagnostiku po standardima prof. Parisa Simeona.

Prilikom snimanja djece koriste se programi posebno prilagođeni za tu situaciju, a to su skraćeno trajanje ekspozicije, kao i dodatno smanjena doza zračenja.

Soredex Minidose funkcija omogućava nam da ionako malu dozu zračenja, koju pruža današnja digitalna tehnologija, svedemo na još manje, minimalne razine.

Zaštita pacijenta nam je najvažnija i zato joj posvećujemo najveću pažnju!