Digitalni Centar 1 | Maksimirska 100b, 10000 Zagreb | Tel: 01/2300-460

Digitalni Centar 2 | Krapinska 8, 10000 Zagreb | Tel: 01/4001-461

OPREMA

Scanora 3DX

Scanora 3DX inovativni je CBCT radiološki sustav kojim je pokazan sav dijagnostički potencijal radiologije u tri dimenzije. Riječ je o jednom od najsuvremenijih uređaja u ovom dijelu Europe za napredno 3D i 2D snimanje područja glave i vrata s uvećanim poljem snimanja. Zbog jednostavnosti 3D snimanja u području glave i vrata, osim u dentalnoj dijagnostici, Scanora 3DX idealna je za pretrage u otorinolaringologiji.

Smanjena doza zračenja, brzina snimanja i rekonstrukcije snimke, visoka rezolucija i kvaliteta snimke, kao i najveća polja snimanja (FOV) u odnosu na druge uređaje samo su neke od odlika ovog vrhunskog uređaja.

Polja snimanja Scanore 3DX predstavljaju vrhunac Cone Beam  tehnologije (kompjuterizirana tomografija), gdje se serijom 2D RTG snimki, koje su dobivene putem konusnog snopa oko iste osi rotacije, stvara trodimenzionalna slika unutrašnjosti tijela. Ovaj iznimno prilagodljivi dijagnostički alat ima mogućnost snimanja 8 veličina polja snimanja, od 5 x 5 cm do 24 x 16,5 cm te mogućnost preciznog pozicioniranja polja. Scanorom 3DX može se snimati od najmanjih polja snimanja, primjerice ako se radi o ugradnji jednog implantata, do najvećeg polja, kojim se može obuhvatiti cijela lubanja.

Scanora 3DX naprednim dizajnom omogućuje maksimalnu stabilizaciju pacijenta. Sjedeći položaj, prilagođen i osobama s invaliditetom, omogućava visoku razinu udobnosti tijekom snimanja, što je neophodno za dobivanje kvalitetnih snimki.

Bitna značajna prednost ovog vrhunskog uređaja jest niska doza zračenja: Scanora 3DX emitira vrstu ionizirajućeg zračenje u skladu s načelom Alara (As Low As Reasonably Achievable – najniže razumno ostvarivo zračenje), pri čemu se podrazumijeva da bilo koji sustav konusnog snopa osigurava zračenje 10 i 15 puta niže.

Cranex 3DX

Najnapredniji član Cranex serije, predstavljen na sajmu u Kelnu 2015g, pronašao je svoje mjesto i u našoj snimaonici.

Cranex 3DX je uređaj koji nudi široki spektar primjene kod 2D i 3D tehnologije snimanja, kako jednog zuba tako i područja cijele kranio – maksilofacijene regije. Svoju primjenu, zahvaljujući veličini polja snimanja, pronalazi i u dijagnostici u Otorinolaringologiji. Kao šlag na torti je opcija koja nudi snimanje sa smanjenom dozom zračenja, a da slika pri tome ostaje nekompromitirana, kako u 2D, tako i u 3D tehnologiji. AES (Automatic Exposure Setting) – automatsko podešavanje ekspozicije (prvi u svijetu) izračunava i nudi optimalnu dozu zračenja.

Cranex 3DX nastao je kao produkt 40 godišnjeg iskustva u stvaranju radioloških snimaka koji olakšavaju i ubrzavaju dijagnostiku, a pri tome nude istinske dijagnostičke vrijednosti.

Prava funkcionalnost za njegu pacijenata!
Najbolje performanse za najbolje igrače

Izvrsna kvaliteta slike u 2D i 3D tehnologiji potrebna za točnu dijagnozu

Omogućava odabir adekvatnog polja snimanja prema regiji interesa i dijagnostičkih zahtjeva. Nema potrebe za prekomjernim zračenjem pacijenata

Zahvaljujući Soredex Minidose opciji moguće je napraviti 3D dijagnostiku i kod osjetljivih pacijenata poput djece, ali i smanjiti dozu kod pacijenata kojima je potreba dijagnostika u više navrata. Omogućava odabrati dozu po ALARA principu (As Low As Reasonably Achievable – što manje moguće). Raznolike mogućnosti za optimiziranje snimanja.
5 veličina polja snimanja omogućavaju snimanja na glavi i vratu u veličinama 5×5 cm, 6×6 cm, 8×8 cm, 8×15 cm i 13×15 cm
Minidose funkcija omogućava izuzetno niske doze zračenja, a kod veličine polja od 5×5 cm je to na razini dnevnog pozadinskog (prirodnog) zračenja ili 1/5 doze standardnog panoramskog snimanja.
Na prikazanoj skali moguće je usporediti naše doze sa poznatim i svakodnevnim situacijama

Cranex D

Digitalni ortopan

Cranex D je moderan, visokokvalitetan digitalni uređaj za panoramsko i kraniogramsko snimanje. Izuzetno precizan sa vrlo jasnim snimkama omogućava vrhunsku 2D dijagnostiku obiju čeljusti, maksilarnih sinusa, čeljusnih zglobova, kao i izradu profilnih snimaka glave potrebnih za ortodonciju.

HiQ – program za panoramsko snimanje omogućava optimalne snimke

Široki fokusni sloj idealan je za točnu vizualizaciju prednjih zuba

Ubrzani program za panoramsko snimanje u trajanju od 11 sekundi

HiQ – program u trajanju od 17 sekundi

Visokopouzdan uređaj koji je svoju primjenu pronašao u tisućama ordinacija širom svijeta!

Minray

Nevjerojatne snimke – na dohvat ruke

Minray – višenamjenski kompaktan uređaj za intraoralne pojedinačne snimke zuba ili u zagrizu. Zahvaljujući minimalnoj tzv. Soft radiation opciji pruža optimalne slike uz minimalne doze zračenja. Doza zračenja koju pacijent primi tijekom snimanja jednog zuba jednaka je pozadinskom dnevnom (prirodnom) zračenju

 

 

 

 

 

 

 

Digora Optime UV

Kompaktan, napredan i moderan uređaj namijenjen za čitanje intraoralnih senzora. Jedinstveni sustav za dezinfekciju ultraljubičastim svjetlom omogućava visoke higijenske standarde kod intraoralne dijagnostike.

Vrlo jasne, oštre i precizne intraoralne snimke za samo nekoliko sekundi!