Digitalni Centar 1 | Maksimirska 100b, 10000 Zagreb | Tel: 01/2300-460

Digitalni Centar 2 | Krapinska 8, 10000 Zagreb | Tel: 01/4001-461

Blog

26. ožujka 2018.

Scanora 3DX

Scanora 3DX inovativni je CBCT radiološki sustav kojim je pokazan sav dijagnostički potencijal radiologije u tri dimenzije. Riječ je o jednom od najsuvremenijih uređaja u ovom dijelu Europe za napredno 3D i 2D snimanje područja glave i vrata s uvećanim poljem snimanja. Zbog jednostavnosti 3D snimanja u području glave i vrata, osim u dentalnoj dijagnostici, Scanora 3DX idealna je za pretrage u otorinolaringologiji.

Smanjena doza zračenja, brzina snimanja i rekonstrukcije snimke, visoka rezolucija i kvaliteta snimke, kao i najveća polja snimanja (FOV) u odnosu na druge uređaje samo su neke od odlika ovog vrhunskog uređaja.

Polja snimanja Scanore 3DX predstavljaju vrhunac Cone Beam  tehnologije (kompjuterizirana tomografija), gdje se serijom 2D RTG snimki, koje su dobivene putem konusnog snopa oko iste osi rotacije, stvara trodimenzionalna slika unutrašnjosti tijela. Ovaj iznimno prilagodljivi dijagnostički alat ima mogućnost snimanja 8 veličina polja snimanja, od 5 x 5 cm do 24 x 16,5 cm te mogućnost preciznog pozicioniranja polja. Scanorom 3DX može se snimati od najmanjih polja snimanja, primjerice ako se radi o ugradnji jednog implantata, do najvećeg polja, kojim se može obuhvatiti cijela lubanja.

Scanora 3DX naprednim dizajnom omogućuje maksimalnu stabilizaciju pacijenta. Sjedeći položaj, prilagođen i osobama s invaliditetom, omogućava visoku razinu udobnosti tijekom snimanja, što je neophodno za dobivanje kvalitetnih snimki.

Bitna značajna prednost ovog vrhunskog uređaja jest niska doza zračenja: Scanora 3DX emitira vrstu ionizirajućeg zračenje u skladu s načelom Alara (As Low As Reasonably Achievable – najniže razumno ostvarivo zračenje), pri čemu se podrazumijeva da bilo koji sustav konusnog snopa osigurava zračenje 10 i 15 puta niže.

Nekategorizirano
About tomy1384